Grote televisies zoals 4K, Smart en OLED verbeteren de wereld

De TV resolutie vraag gebruikt tussen de opties van 720p en 1080p. Zoals LED backlight is de keuze tussen deze 2 groottes niet meer relevant door goedkope 1080p schermen. Zelfs kleiner budget TV’s zijn te verkrijgen in 1080p zodat je niet hoeft te settelen voor minder resolutie.

4K of UHD schermen is een ander verhaal. Een 4K televisie is een die minimaal 8 miljoen actieve pixels heeft met een bepaalde minimum resolutie. Het is een veel betaalbaardere technologie geworden de afgelopen jaren en je kunt nu een groot 4K scherm vinden voor minder dan 1500 euro. 4K beeld wordt steeds meer beschikbaar en 4K blue ray spelers ook.

 

LED of OLED

tv

Plasma televisies zijn de enige platte modellen beschikbaar wanneer ze eerst werden geïntroduceerd. Deze zijn nu niet meer te verkrijgen en je zult de grotere producenten deze niet meer zien maken. Dat betekent dat je keuzes met name zullen bestaan uit LED of LCD televisie.

Er zit verschil in de LED TV. Edge lit televisies kunnen hun schermen met banen van LED omhoog doen wat er voor zorgt dat je zowel dun als dik licht ziet. Backlight televisies hebben LED direct achter het paneel wat het scherm iets dikker maakt, maar iets meer laat oplichten.

 

Naast UHD heb je de HDR. Je moet op een paar dingen letten als je een HDR aanschaft wat nader besproken wordt. Dit wordt tevens besproken in het artikel van tv kopen.com.

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *